DE tarieven


ONLINE SERVICE

The Legal Home levert onze online services tegen een vast bedrag.
The Legal Home rekent voor onze online services geen extra kantoorkosten aan. 
 

INVorderen onbetaalde factuur

Voor het invorderen van een onbetaalde factuur betaalt u een ereloon van 10% van het openstaand factuurbedrag (in hoofdsom), telkens met een minimum van 150 EUR (excl. BTW). Dit systeem geldt enkel voor onbetaalde facturen waarover geen enkele inhoudelijke betwisting bestaat.
 

Check van uw algemene voorwaarden

Voor een grondige check van uw algemene voorwaarden rekent The Legal Home een ereloon van 375 EUR (excl. BTW) aan. U krijgt suggesties tot juridische, financiële en commerciële verbetering van uw voorwaarden. The Legal Home signaleert u o.a. op welke punten uw algemene voorwaarden niet conform de (consumenten)wetgeving zijn, hoe u zoveel mogelijk financiële ademruimte kan voorzien voor uw onderneming en hoe u uw algemene voorwaarden commercieel op de beste manier kan gebruiken.
 

Modelcontract opvragen

Bij elke belangrijke stap in uw leven hoort een goede overeenkomst. Door proactief te investeren in een contract of document dat juridisch waterdicht is, kan u zichzelf later veel problemen en kosten besparen. Bij The Legal Home kan u terecht voor een standaardcontract voor (ver)huur (woninghuur of handelshuur) of (ver)koop van een onroerend goed (350 EUR, excl. 21% BTW), voor de (ver)koop van een voertuig (250 EUR, excl. BTW), voor een "pacte adjoint" bij een onderhandse schenking (250 EUR, excl. BTW) en voor een sluitend opleveringsdocument na werkzaamheden (250 EUR, excl. BTW).

 

Starterskit

Start u uw eigen onderneming? Alvast proficiat! Dit is ongetwijfeld één van de spannendste tijden uit uw leven! Start alvast op de best mogelijke manier met de juiste juridische documenten. Voor 500 EUR (excl. BTW) bezorgen wij u een set algemene voorwaarden en één modelovereenkomst naar keuze (huurcontract voor uw pand, samenwerkingsovereenkomst met een andere partij, contract om uw cliënten te laten tekenen, ...). 
 

dagvaarding indienen

Wanneer u gedagvaard bent, doet u best beroep op een advocaat om uw belangen in de rechtbank te verdedigen. U kan via de online module de ontvangen dagvaarding indienen, waarna The Legal Home u contacteert om concrete financiële afspraken te maken.


LEGAL Abonnement

 
 
 

PRIJZEN OP MAAT

Drukbezette ondernemer? Nood aan een snel antwoord op uw juridische vragen? Dan is het juridisch abonnement misschien iets voor u! Kies voor een abonnement op maat, afhankelijk van uw business en de frequentie van onze samenwerking. Zowel maandelijkse als jaarformules zijn mogelijk. U krijgt steeds binnen de 24 uur een antwoord op uw juridische vragen.


Wanneer u een grondig advies of gerechtelijke bijstand wil, dan kan The Legal Home onder één of meerdere van de volgende financiële systemen werken:
 

VAST BEDRAG (forfait)

Wij kunnen aan de start van onze samenwerking een vast bedrag afspreken voor ons advies of bijstand. Dat systeem is transparant en duidelijk. Geen verrassingen.
 

TARIEF PER UUR

Voor meer complexe zaken werkt The Legal Home doorgaans aan een tarief per uur. The Legal Home probeert u steeds een zo nauwkeurig mogelijke schatting mee te geven van het aantal uur werk dat aan uw dossier zal worden besteed. Regelmatige bijsturing is nodig. Dat gebeurt in alle openheid.
 

EEN ANDER IDEE? 

Geef gerust uw visie op de manier waarop wij financiële afspraken kunnen maken met elkaar! Hou hierbij wel in het achterhoofd dat het in België voor advocaten verboden is om volgens het principe "no cure, no pay" te werken.


KOSTEN

The Legal Home verrekent de kantoorkosten volgens een forfait van 10% op de te betalen erelonen.

Voor de online services worden er geen extra kantoorkosten aangerekend.


TE BETALEN AAN DERDEN

 
 


BTW

Wanneer u een betaling moet doen aan de gerechtsdeurwaarder, de rechtbank of een andere externe partner, dan kan u op The Legal Home rekenen voor de nodige toelichting hierbij. Zo begrijpt u steeds waarvoor u betaalt en heeft u de garantie dat u goed geïnformeerd bent.


Advocaten zijn sinds 1 januari 2014 verplicht om 21% BTW aan te rekenen. Hou hier rekening mee.